Kort om mitt liv

1 1/2 år utenfor nyhuset på Namdalseid.

Dette er mine foreldre Johan og Margit. Pappa er født i 1921 i Steinkjer og mammaer født i 1932 i Beitstad. De giftet seg i 1950. De flyttet litt rundt omkring i landet før pappa fikk jobb som herredsskogmester i Namdalseid(Nord- Trøndelag). Min søster Marit er født i 1950(nå bosatt i Trondheim og gift med Bjørn) og bror Harald(samboer med Astrid og bosatt i Namsos) i 1953. Jeg kom i 1960(bortskjemt attpåklatt sies det). Mitt første leveår bodde jeg på gården Berre før vi flyttet inn i nybygd hus i 61. Jeg bodde på Namdalseid til jeg var ferdig med gymnaset i Steinkjer i 79. 

22 kanskje....


Mangler digitale bilder fra store deler av mitt liv. Håper å få til det etterhvert. Kortversjonen av mitt liv kan leses under bildene. Bildene under er fra perioden 2008-2016. Bugøynes 1991-2008 har egen side. 

Etter gymnaset flyttet jeg til Lillehammer og bodde der i 5 år(79-84). Gikk på Nansenskolen, husflidskole, jobbet på hotell, i barnehage og på sykehus. Etter Lillehammer flyttet jeg til Sogndal(84/85) hvor jeg studerte forebyggende miljøarbeid for barn og unge. Traff Aud og Grethe som er blitt to av mine nærmeste venninner. Begge studerte videre på kriminologi i Oslo og jeg hadde ikke bedre fantasi enn at jeg valgte det samme. Hverken faget eller Oslo var nok det riktige for meg men hadde det fint med Grethe i bokollektiv i Holmenkollåsen.  

Etter litt rot, reising og sommerjobb på Svalbard ble det Tromsø og sosialantropologi. Her stortrivdes jeg fra første dag. Bodde i bokollektiv med bl.a. Arnhild som også er blitt ei nær venninne.

 

Så skulle jeg gjøre feltarbeid til hovedoppgave. Jeg valgte Bugøynes som hadde mye interessant: kvæner, kongekrabben mm. Jeg fikk hybel hos nyskilte Valter og for å gjøre historien kort så ble aldri hovedoppgaven ferdig men jeg fikk mann, stedatter Caroline(født 1986) og sønnen Simen(1993). Her bodde jeg i nesten 20 år. Jobbet som lærer og var ellers aktiv i lokalsamfunnet, bl.a. startet jeg en 4H-klubb(Morgan har vært 4H-instruktør !).

Valter døde i 2007 og Simen og jeg flyttet til Fredrikstad i 2008. Her bodde min barndomsvenninne Kristin med familie. Vi bodde her i 4 år, eller dvs Simen flyttet på hybel til Oslo da han ble lærling. Jeg bodde også et år i Søndre Land før jeg flyttet til Oslo hvor jeg nå har bodd i vel 3 år. Simen bor fortsatt i Oslo og jobber for tiden som sykkelbud og er ellers politisk aktiv. Caroline har utdannet seg til sosionom og er gift med Robson fra Brasil. Hun har bodd i Tromsø i 10 år(Robson i 4) men de har i det siste året også bodd i Oslo. Det har vært veldig fint å ha begge barna i Oslo. Men nå har Caroline og Robson planer om å prøve å bo i Brasil. 

Sommeren 2015 traff jeg Morgan og da startet et nytt kapittel i mitt liv.  Og det er det denne hjemmesida handler om.